Søg Close search

HjemNy COVID-19 lempelse

Ny COVID-19 lempelse

Visse erhverv kan søge om rente- og gebyrfritagelse vedrørende A-skat og AM-bidrag for marts måned 2020
31. marts 2020

De vedtagne økonomiske COVID-19 hjælpepakker har udskudt fristen for indbetaling af A-skat og AM-bidrag for månederne april, maj og juni måned 2020. A-skat og AM-bidrag for marts måned 2020 er derimod ikke omfattet af hjælpepakkerne og skal derfor indbetales til normal forfaldstid. Det bliver dog nu muligt for visse erhverv at ansøge om fritagelse for at betale renter og gebyrer på for sent indbetalt A-skat og AM-bidrag for marts måned 2020.

Muligheden for fritagelse

A-skat og AM-bidrag for marts måned 2020 forfalder – uanset de vedtagne økonomiske COVID-19-hjælpepakker – til betaling henholdsvis den 31. marts for store virksomheder og den 14. april 2020 for små og mellemstore virksomheder.

Opkrævningsloven giver – under helt særlige omstændigheder – skattemyndighederne ret til administrativt at fritage for renter og gebyrer, hvis overskridelse af betalingsfristen skyldes pludseligt opståede hændelser, som virksomheden ikke har haft indflydelse på og ikke har kunnet forudse.

Det er Skattestyrelsens vurdering, at den aktuelle coronasituation falder ind under denne bestemmelse, men kun i helt særlige situationer, som i hvert fald vurderes at foreligge for de virksomheder, der som udgangspunkt skal holde lukket (f.eks. restauranter, frisører, indkøbscentre, biografer, kropsplejeklinikker m.fl.).

I hvert fald de nævnte virksomheder kan derfor søge Skattestyrelsen om fritagelse.

Betingelser

Det er en betingelse for fritagelse, at virksomheden straks efter hindringens ophør indgiver angivelse af A-skat og AM-bidrag samt indbetaler A-skatten og arbejdsmarkedsbidraget.

Ansøgning

Der kan først ansøges om rente- og gebyrfritagelse, når coronasituationen er normaliseret, og i det øjeblik A-skatten og arbejdsmarkedsbidraget for marts måned 2020 faktisk indbetales.

Ansøgning sker ved at udfylde kontaktformular på TastSelv.

Hver enkelt ansøgning om fritagelse vil herefter blive undergivet en konkret vurdering i Skattestyrelsen.

Ingen mulighed for fritagelse for renter og gebyrer vedr. moms

Renter og gebyrer vedrørende for sene indbetalinger af moms, der skulle være betalt i marts måned 2020, er ikke omfattet af den ovennævnte fritagelse, da denne momsbetaling vedrører tiden, før der blev pålagt restriktioner som følge af coronavirus.

Tilmeld dig vores nyheder

Tilmeld dig Gorrissen Federspiels nyhedsservice og få faglige nyheder og invitationer til arrangementer direkte i din indbakke.

Tak for din tilmelding

Du er allerede tilmeldt