Søg Close search

HjemNy EU-lovgivning skal styrke indsatsen mod greenwashing

Ny EU-lovgivning skal styrke indsatsen mod greenwashing

7. december 2022

Ny EU-lovgivning kan øge fokus på virksomhedernes grønne markedsføring og problemet med greenwashing. Et forslag fra Europa-Kommissionen indeholder ændringer til direktivet om urimelig handelspraksis og direktivet om forbrugerrettigheder for at styrke forbrugerne i forbindelse med den grønne omstilling gennem bedre beskyttelse mod urimelig handelspraksis og bedre information. Sideløbende hermed vil EU-direktivet om bæredygtighedsrapportering (CSRD) øge omfanget og gennemsigtigheden af virksomheders miljø- og samfundsmæssige påvirkning. Direktivet forpligter virksomheder til at offentliggøre data, som bedre vil gøre det muligt at undersøge en virksomheds grønne påstande.

Læs hele nyheden (engelsk)

Greenwashing

Virksomheder må ikke give et falsk indtryk af, at virksomheden eller dens produkter er særligt ”grønne”. Sker det alligevel, betegnes dette som ”greenwashing”.

 

Læs mere om greenwashing

Markedsføringsret

Gorrissen Federspiel yder rådgivning inden for alle aspekter af markedsførings- og forbrugerretten og har med sine specialiserede rådgivere bred erfaring på området.

 

Læs mere om markedsføringsret

Tilmeld dig vores nyheder

Tilmeld dig Gorrissen Federspiels nyhedsservice og få faglige nyheder og invitationer til arrangementer direkte i din indbakke.

Tak for din tilmelding

Du er allerede tilmeldt