Søg Close search

HjemKarriereMedarbejderportrætterLisa Prejsler

Lisa Prejsler

Advokatfuldmægtig, Skat

Som fuldmægtig i Skat byder min hverdag på mange forskelligartede opgaver. Mine arbejdsopgaver spænder lige fra skatteretlig bistand ved M&A-transaktioner og aktieprogrammer til retssager med et skatteretligt tvist og den daglige ad hoc skatterådgivning. Jeg kan godt lide den variation, der er mellem de kortere problemstillinger og de længere M&A-projekter og retssager. Særligt er det godt at prøve de forskellige emner inden for skatteretten af, inden jeg beslutter mig for en mere specifik retning.

De daglige, ad hoc skatteretlige spørgsmål kommer typisk fra klienter, fra udenlandske advokater eller fra mine kollegaer i de andre specialegrupper. Typisk vil der være et samarbejde mellem mig og en af advokaterne i min afdeling, hvor jeg giver første udkast til et svar. Herefter kan der være en drøftelse mellem advokaten og mig, hvor vi snakker den juridiske problemstilling igennem og begge sikrer os, at vi har svaret fyldestgørende, inden vi sender vores input.

I modsætning hertil er der retssagerne, som typisk strækker sig over en længere periode. Her kan min opgave være at grave dybt i en juridisk kompleks problemstilling, som vi skal forstå til fulde og skal kunne anvende på det faktum, der gør sig gældende i vores sag. En opgave kan også være at udarbejde processkrifter, klager over afgørelser eller anmodninger om bindende svar. Selvom der går meget tid med selvstændigt arbejde, bruger vi internt også tid på at diskutere sagen. Når man arbejder så indgående med et konkret emne, er det enormt brugbart at dele sine tanker med andre, og ofte får vi hjulpet hinanden ind på det rette spor.

Som fuldmægtig har jeg ikke rokeret endnu og har derfor indtil videre blot været i Skat. Da jeg i sin tid var stud.jur., fik jeg prøvet kræfter med flere forskellige specialegrupper og dermed områder af juraen. Jeg har som stud.jur. arbejdet med både skat, M&A, børsret samt EU- og konkurrenceret. Som stud.jur. er de juridiske undersøgelsesopgaver et gennemgående tema i arbejdet, uanset hvilket specialegruppe, man sidder i. Det er på den måde meget lærerigt, da du kommer i dybden med nogle konkrete juridiske problemstillinger. Det er samtidig givende, da man ved, at svaret bliver brugt til at besvare et reelt spørgsmål fra en klient – i modsætning til den teoretiske læring på studiet.

Udover de juridiske undersøgelsesopgaver, bistod jeg som stud.jur. i M&A med forberedelse af generalforsamlinger og udarbejdelse af diverse selskabsdokumenter. I EU- og Konkurrenceret kunne en opgave være at gennemgå retspraksis fra EU-domstolen, og i Skat bistod jeg de fuldmægtige med skatteretlige analyser af både fysiske og juridiske personers forhold. De forskellige specialegrupper byder naturligvis på forskellige grene af juraen, men det kan også være meget forskellige måder at arbejde på. Jeg synes, det var godt at prøve forskellige ting af, før jeg skulle bestemme mig for en mere specifik retning for min fuldmægtigtid.

Jeg deltog under studiet i Juridisk Diskussionsklubs processpil. Det var en god oplevelse tidligt på studiet at afprøve den færdighed det er at gå i retten og procedere. Jeg lærte, hvordan man omsætter faktiske begivenheder og juraen til argumentation, som kan bruges i en retssal. Derudover lærte jeg helt grundlæggende de processuelle skridt, der skal tages henimod en retssag og hovedforhandlingen. Når jeg nu i mit arbejde sidder med retssager, er det en fordel, at jeg selv har fået erfaring med både at skrive processkrifter og har prøvet at procedere i retten.

Jeg oplever et rigtig godt arbejdsmiljø både i min egen specialegruppe, i fuldmægtiggruppen samt generelt i GF som organisation. I min specialgruppe vægter vi vidensdeling højt, så vi hele tiden og alle sammen forbedrer os. Det giver et fagligt sammenhold, at man altid kan sparre med hinanden. Vi har ligeledes et godt socialt miljø og har det sjovt sammen både under og indimellem arbejdet. Vi har for eksempel netop været på et seminar i Kolding, planlægger i øjeblikket en kommende gruppetur, og vi har sat et par hold til det kommende DHL-løb til august. Det styrker klart min arbejdsglæde, at jeg kender mine kollegaer uden for kontoret og også kan tale med dem om andet end arbejde.

Da jeg startede som fuldmægtig var det sammen med et stort hold af andre fuldmægtige. Selvom de fleste af os kendte hinanden godt fra tiden som stud.jur., prioriterer vi stadig at lære hinanden endnu bedre at kende, så vi har hinanden som en tryg base gennem fuldmægtigtiden, hvor vi oplever og støder på mange af de samme udfordringer. Vi har ugentligt en frokost sammen, hvor vi kan få samlet op på, hvad alle går og laver. Derudover samles vi af og til en fredag efter arbejde til middag og drinks.

lisa-prejsler-3

Tilmeld dig vores nyheder

Tilmeld dig Gorrissen Federspiels nyhedsservice og få faglige nyheder og invitationer til arrangementer direkte i din indbakke.

Tak for din tilmelding

Du er allerede tilmeldt