Søg Close search

HjemJulehilsen 2022 | Arbejds- & Ansættelsesret

Julehilsen 2022 | Arbejds- & Ansættelsesret

Arbejds- & Ansættelsesret ønsker glædelig jul og godt nytår
15. december 2022

Jul og nytår nærmer sig med hastige skridt. Vi vil gerne benytte anledningen til at ønske jer alle en glædelig jul og et godt nytår – og vi vil gerne takke for et godt og begivenhedsrigt 2022!

Året der gik

Nu hvor året nærmer sig sin afslutning, er det traditionen tro tid til kigge tilbage på det forgangne år og frem mod det kommende.

2022 blev ikke helt det år, vi havde forudset efter COVID-19. Krigen i Ukraine, stigende energipriser og inflation har alt sammen sat sit præg på året i større og mindre grad.

Heldigvis har 2022 også budt på mange spændende sager og dermed mulighed for at gøre en forskel for vores klienter. Vi kan samtidig med taknemmelighed konstatere, at stadig flere vælger os som deres betroede juridiske rådgiver.

I Arbejds- og Ansættelsesret har 2022 været et travlt år. Vi har deltaget på flere internationale konferencer om ansættelsesretlige fokusområder i EU – både som tilhørere og oplægsholdere, og vi har med stor succes haft medarbejdere udstationeret hos klienter.

Desuden har det været en fornøjelse at se så mange af jer til vores morgenmøder, både i april og november. På vores seneste morgenmøde drøftede vi den nye ansættelsesbevislov, og hvordan man som arbejdsgiver tiltrækker og fastholder den nye generation af medarbejdere, bl.a. ved at have fokus på diversitet og bæredygtighed.

I august 2022 trådte den nye barselslov i kraft. Den indebærer blandt andet en øget øremærkning af orlov til mænd. Vi har allerede haft fornøjelsen af at bistå mange af jer med udarbejdelse og opdatering af jeres orlovspolitikker i den forbindelse.

Det ser vi frem til i 2023

En af vores ambitioner for 2023 er at komme endnu tættere på vores klienter. Vi ser frem til at bistå jer alle med stort og småt, og vi glæder os til at se jer til endnu flere morgenmøder i det nye år.

Bæredygtighed har været et fokusområde i 2022 – både i forhold til diversitet, inklusion og klimabevidsthed. Vi forventer, at dette fokus vil fortsætte med forøget styrke i det kommende år, og vi vil selvfølgelig holde jer opdateret om udviklingen. Aktuelt oplever vi en trend, hvor fokus også er på udsatte og sårbare unge, hvor mange af vores klienter gerne vil sikre, at disse unge får en varig tilknytning til arbejdsmarkedet. Der er allerede nu planlagt seminarrækker i foråret med fokus på netop bæredygtighed.

I 2023 forventes det, at reglerne om den nye ansættelsesbevislov træder i kraft. Lovforslaget skulle have været fremsat i november 2022, men på grund af folketingsvalget afventer den nærmere behandling, at den nyudnævnte regering trækker i arbejdstøjet. Vi ser frem til at bistå jer med rådgivning og udarbejdelse af nye kontrakter.

EU-retten vedbliver at være hovedkilden til nye tiltag i dansk ansættelsesret. Det er grunden til, at vi i mange år har haft som ambition at være på forkant med påvirkningen fra EU-retten og internationalt i øvrigt. Den nye regering har netop annonceret, at den for første gang nogensinde vil tage initiativ til at anfægte vedtagelsen af et nyt EU-direktiv, nemlig mindstelønsdirektivet. Sagen vil blive anlagt allerede i januar 2023 med påstand om annulation af direktivet. Det bliver spændende at følge. Vi holder jer naturligvis orienteret.

2023 kan også blive præget af den udfordrede økonomi i Europa. Vi har allerede oplevet et stigende antal virksomheder, der ser sig nødsaget til at gennemføre afskedigelser på grund af økonomiske vanskeligheder, strategiske forandringer eller ændrede markedsvilkår. Vi står klar til at hjælpe jer smidigt og sikkert gennem eventuelle afskedigelsesrunder.

Vi deler fortsat kort og aktuelt nyt på LinkedIn i vores ansættelsesretgruppe, ligesom vi gerne modtager kommentarer til vores opslag. Gruppen har nu har flere end 1800 følgere. Hvis I ikke allerede følger os, så finder I link til gruppen nedenfor.

Følg ansættelsesretgruppen på LinkedIn

 

Glædelig jul og godt nytår på vegne af Arbejds- og Ansættelsesret

Ditte, Sabine, Jacob og Rasmus

Tilmeld dig vores nyheder

Tilmeld dig Gorrissen Federspiels nyhedsservice og få faglige nyheder og invitationer til arrangementer direkte i din indbakke.

Tak for din tilmelding

Du er allerede tilmeldt