Søg Close search

HjemNyt fra Komitéen for god Selskabsledelse

Nyt fra Komitéen for god Selskabsledelse

Komitéen for god Selskabsledelse har netop udsendt et nyhedsbrev vedrørende møder med proxy advisors
21. december 2022

Komitéen for god Selskabsledelse (“Komitéen”) har netop udsendt et nyhedsbrev med henblik på at orientere danske børsnoterede selskaber om de dialogmøder, som Komitéen i september 2022 har afholdt med proxy advisors, henholdsvis Glass Lewis co. (“Glass Lewis”) og Institutional Shareholder Services Inc. (“ISS”), vedrørende deres respektive proxy voting guidelines.

Nyhedsbrevet kan findes på både dansk og engelsk på Komitéens hjemmeside her.

Formålet med dialogmøderne var at drøfte, hvordan danske børsnoterede selskaber bedst muligt forholder sig til Glass Lewis’ og ISS’ proxy voting guidelines, samt hvordan danske børsnoterede selskaber indleder dialog med Glass Lewis og ISS med henblik på at afklare konkrete spørgsmål.

Udvalgte emner blev drøftet på møderne og omhandlede (i) overboarding, (ii) kønsdiversitet, (iii) bemyndigelse til afholdelse af fuldstændige elektroniske generalforsamlinger og (iv) vederlag. Derudover blev en række praktiske overvejelser drøftet, herunder hvornår selskaberne med fordel kan rette henvendelse til Glass Lewis og ISS samt proceduren for selskabernes gennemgang af rapportudkast med stemmeanbefalinger fra proxy advisors.

Komitéen oplyser i nyhedsbrevet, at Komitéen fremadrettet påtænker årligt at afholde dialogmøder med henholdsvis Glass Lewis og ISS for at drøfte særlige problemstillinger.

Tilmeld dig vores nyheder

Tilmeld dig Gorrissen Federspiels nyhedsservice og få faglige nyheder og invitationer til arrangementer direkte i din indbakke.

Tak for din tilmelding

Du er allerede tilmeldt