Søg Close search

HjemJulehilsen 2020 | Arbejds- og Ansættelsesret

Julehilsen 2020 | Arbejds- og Ansættelsesret

17. december 2020

Arbejds- og Ansættelsesret ønsker glædelig jul og godt nytår. Et usædvanligt år nærmer sig sin afslutning, og julen står for døren. Vi vil gerne benytte anledningen til at ønske jer alle en glædelig jul og et godt nytår – og ikke mindst takke for et anderledes, begivenhedsrigt og travlt 2020!

Året der gik

Nu, da året nærmer sig sin afslutning, er det traditionen tro tid til en status på det forgangne år og et blik mod året, der kommer.

2020 har på flere punkter været et anderledes år. Det vil først og fremmest blive husket for COVID-19 og den nye hverdag, som fulgte med. Vi fik alle stiftet bekendtskab med nye arbejdsgange og virtuelle møder på Teams og Zoom.

Vi har med glæde kunnet konstatere, at der har været fuld opbakning og fulde huse til alle vores virtuelle morgenmøder, senest på vores morgenmøde i november. Vi glæder os til at se jer til endnu flere morgenmøder i 2021, som forhåbentligt kan afholdes fysisk.

Følger I ikke allerede vores LinkedIn-gruppe for ansættelsesret, så gør det nu! Vi nærmer os hastigt 1.000 følgere. I det forum deler vi kort og aktuelt nyt, ligesom vi gerne modtager kommentarer til vores opslag.

På vores seneste morgenmøde havde vi fokus på den nye ferielov og på sexchikane på arbejdspladsen, sidstnævnte har i året der er gået tiltrukket sig væsentlig opmærksomhed i mediebilledet.

Vi har intensiveret vores bistand i forhold til forebyggelse af sexchikane, men har også i en række tilfælde deltaget i afdækning af krænkende adfærd. Advokatundersøgelser benyttes nu i vidt omfang inden for ansættelsesretten.

Samtidig trådte sidste dele af den nye ferielov i kraft, således at vi fra den 1. september 2020 overgik til samtidighedsferie.  Har I endnu ikke har taget stilling til, hvordan I vil håndtere situationer, hvor medarbejdere skal afholde ferie og feriefridage i en opsigelses- eller fritstillingsperiode, vil vi anbefale jer at tage stilling snarest. Vi sidder klar til at rådgive jer om, hvilke muligheder der kan rummes inden for den nye ferielov.

Igen i år har vi været med til at præge udviklingen i retspraksis med håndtering af principielle tvister, både når det gælder arbejdsgivers beskyttelse mod tidligere ansattes retsstridige adfærd og inden for diskrimination.

Alt i alt har 2020 været et godt år for Arbejds- og Ansættelsesret. Vi glæder os over at stadig flere klienter deler vores værdier og ambitioner og har valgt os til i et svært år som 2020.

I 2021 vil vi være vokset til i alt 13 advokater og advokatfuldmægtige. Det er helt i tråd med vores ønske om at bistå vores klienter med sparring på alle niveauer. Med vores faglige spændvidde kan vi bistå med omfattende praktisk erfaring og knivskarp rådgivning – også inden for ansættelsesrettens nicheområder og gerne i samspil med andre fagområder, som eksempelvis selskabsret. Vores ambition er fortsat at være den betroede sparringspartner i alle HR-forhold.

Det ser vi frem til i 2021

Vi håber at 2021 byder på en mere normaliseret hverdag, hvor midlertidige nedlukninger af samfundet er fortid, og det igen vil være muligt at mødes fysisk. Det trænger vi alle sammen til.

I 2021 kan vi både byde velkommen til advokat Jane Kjær Klausen, som kommer med næsten 14 års advokaterfaring med ren fokus på ansættelsesret, og advokat Anne Rahbek Holm, som tidligere har været advokatfuldmægtig i gruppen. Dette er endnu et led i vores ambition om at kunne bistå vores klienter med sparring på alle niveauer og en styrkelse af vores nuværende team.

I det kommende år vil vi opfordre jer til at intensivere overvejelserne om, hvordan jeres whistleblowerordning skal se ud. Når vi anbefaler, at I allerede nu begynder at overveje jeres fremtidige whistleblowerordninger, skyldes det, at det tager tid at etablere den rigtige ordning, og at I derfor bør overveje grundigt, hvordan den skal se ud. Vi er selvfølgelig klar til at hjælpe jer i 2021.

Det er samtidig vores forventning, at sexchikane på arbejdspladsen også i 2021 vil tiltrække sig stor opmærksomhed. Det er vores erfaring, at forebyggelse i form af tydelige politikker for acceptabel adfærd på arbejdspladsen er den bedste måde at skabe et krænkelsesfrit arbejdsmiljø. Vi står derfor klar til at rådgive og hjælpe jer i 2021 med relevante forebyggende initiativer.

Fremtidens arbejdsmarked handler om at tiltrække og fastholde de bedste talenter. Vinderen bliver den attraktive arbejdsplads. Vi medvirker gerne i et tæt samarbejde med jer til at gøre netop jeres arbejdsplads endnu mere attraktiv.

Glædelig jul og godt nytår!

Tilmeld dig vores nyheder

Tilmeld dig Gorrissen Federspiels nyhedsservice og få faglige nyheder og invitationer til arrangementer direkte i din indbakke.

Tak for din tilmelding

Du er allerede tilmeldt