Søg Close search

HjemEU vedtager en ny sanktionspakke mod Rusland og Belarus

EU vedtager en ny sanktionspakke mod Rusland og Belarus

8. juni 2022

Den Europæiske Union har vedtaget yderligere sanktioner mod Rusland og Belarus. Foranstaltningerne omfatter importrestriktioner for russiske raffinerede olieprodukter, restriktioner for russisk råolie, der transporteres ad søvejen, samt forbud mod finansiering og forsikring af russisk olietransport efter en afviklingsperiode. Derudover er omfanget af eksportrestriktioner på produktniveau blevet yderligere udvidet, og et nyt forbud mod levering af visse forretningsrelevante tjenester såsom regnskab, revision, skatterådgivning og ledelsesrådgivning til russiske personer og enheder og til den russiske stat blevet indført.

Endvidere er udsendelsesaktiviteter fra tre russiske statsmedier blevet suspenderet. Endelig fjerner de nye foranstaltninger tre russiske og en belarussisk bank fra SWIFT-systemet, og listerne over indefrysning af aktiver i Rusland og Belarus er blevet opdateret med nye tilføjelser af yderligere enkeltpersoner og enheder. Danske virksomheder bør tage de nødvendige skridt for at sikre overholdelse af de nye sanktioner såvel som de allerede eksisterende sanktioner.

Læs mere i det engelske nyhedsbrev her.

Tilmeld dig vores nyheder

Tilmeld dig Gorrissen Federspiels nyhedsservice og få faglige nyheder og invitationer til arrangementer direkte i din indbakke.

Tak for din tilmelding

Du er allerede tilmeldt