Søg Close search

HjemSustainability Overview 2023

Sustainability Overview 2023

13. oktober 2023

Gorrissen Federspiels årlige Sustainability Overview er nu tilgængelig. Vores Sustainability Overview dækker de danske OMXC25-selskaber og afdækker væsentlige tendenser inden for selskabsledelse og rapportering i forhold til bæredygtighed.

I dette års oversigt har vi udvidet vores analyse til også at omfatte tendensen “ESG-aktivisme” på generalforsamlinger, herunder hvorvidt ESG-relaterede forslag blev fremlagt på generalforsamlingen, og hvorvidt præsentationen af bestyrelseskandidaterne på generalforsamlingen omfattede ESG-forhold. Vi har også inkluderet en analyse af KPI’er for ledelsens aflønning relateret til bæredygtighed.

Oversigten kan bruges som et benchmarking-værktøj og kan tjene som inspiration til best practices. Herudover giver oversigten en introduktion til det juridiske område inden for rapportering og selskabsledelse relateret til bæredygtighed, herunder nuværende og kommende krav.

Fokus på bæredygtighed er ikke længere alene et ønske fra interessenter; siden udgivelsen af vores Sustainability Overview 2022 er Corporate Sustainability Reporting Directive (“CSRD”) blevet vedtaget af EU. CSRD og de underliggende obligatoriske rapporteringsstandarder (European Sustainability Reporting Standards eller “ESRS”) vil have en stor indvirkning på bæredygtighedsrapportering og corporate governance.

Danske virksomheder er opmærksomme på og arbejder intensivt med bæredygtighedsdagsordenen, den eksisterende og kommende lovgivning og det stigende interessentfokus og forbereder sig på de nye krav.

Gorrissen Federspiel følger udviklingen inden for virksomheders bæredygtighed tæt, og med vores ekspertise rådgiver vi vores klienter om den nye bæredygtighedsregulering samt implementering af relevante governance-strukturer, der klæder virksomhederne på til arbejdet også med kommende lovgivning.

Du kan tilgå publikationen via linket nedenfor.

Download publikationen

Tilmeld dig vores nyheder

Tilmeld dig Gorrissen Federspiels nyhedsservice og få faglige nyheder og invitationer til arrangementer direkte i din indbakke.

Tak for din tilmelding

Du er allerede tilmeldt