Søg Close search

Rikke Vestergaard

Advokat, Corporate/M&A

Som advokat i vores specialegruppe Corporate/M&A kan hverdagen byde på mange forskelligartede opgaver. Det er en meget bred specialegruppe med specialister inden for alt fra kommercielle kontrakter, diverse compliance-aspekter til selskabsretlige omstruktureringer. Personligt arbejder jeg hovedsageligt med virksomhedsoverdragelser (M&A), som også udgør en stor del af vores arbejde i specialegruppen.

Transaktionerne spænder bredt og kan både involvere mindre startupvirksomheder og de helt store og mere kendte virksomheder. Ofte har transaktionerne et internationalt aspekt, enten ved at køber eller sælger er udenlandsk, eller fordi target-virksomheden har aktiviteter eller datterselskaber i flere jurisdiktioner.

En stor del af mit arbejde på en M&A-transaktion er processtyring og koordinering både eksternt med klientens øvrige rådgivere men også internt med vores øvrige specialegrupper, som ofte skal levere input i de forskellige dele af processen. Det nødvendiggør, at man har en bred viden og et godt indblik i de øvrige specialegruppers arbejde.

Derudover er der oftest også et stort stykke arbejde forbundet med at udarbejde og forhandle transaktionsdokumenterne. I denne del af arbejdet er der et spændende samspil mellem juraen og klientens kommercielle ønsker og virkelighed. Det kræver en stor klientkontakt, og gennem hele forløbet kommer man derfor tæt på vores klienter og deres forretning – det giver arbejdet en ekstra dimension og er absolut en af de ting, jeg værdsætter mest i mit arbejde på en M&A-transaktion.

Et andet element som man virkelig nyder godt af, når man arbejder på M&A-sager, er den fantastiske holdånd, der er i Gorrissen Federspiel. I vores gruppe arbejder vi typisk i teams, der – alt efter sagens størrelse – typisk består af en partner, en advokat og en advokatfuldmægtig. Der er naturligvis opgaver, der som udgangspunkt løses af den advokatfuldmægtige, mens andre hører til hos partneren eller advokaten. Men det er alligevel altid en holdindsats at få en transaktion i mål, og hvis det er nødvendigt, hjælper alle til, der hvor de kan.

Jeg startede i Gorrissen Federspiel, da jeg var studerende og har også haft hele min fuldmægtigtid i firmaet. Det meste af min fuldmægtigtid var med fokus på M&A, men jeg tilbragte dog også et år i vores specialegruppe EU & Konkurrenceret, hvor fokus særligt var på at lære mere om de dele af konkurrenceretten, der spiller sammen med M&A. Det betyder selvfølgelig ikke, at jeg nu står for at udarbejde fusionsanmeldelsen på en transaktion – det overlader jeg trygt til vores dygtige jurister i EU & Konkurrenceret – men det giver mig et bedre indblik i, hvilke elementer der er vigtige i deres arbejde, og hvordan det kan påvirke vores transaktionsproces, så vi kan tænkte det ind i forløbet helt fra start.

rikke-vestergaard-3

Tilmeld dig vores nyheder

Tilmeld dig Gorrissen Federspiels nyhedsservice og få faglige nyheder og invitationer til arrangementer direkte i din indbakke.

Tak for din tilmelding

Du er allerede tilmeldt