Søg Close search

HjemFK Distribution har misbrugt sin dominerende markedsposition

FK Distribution har misbrugt sin dominerende markedsposition

10. juni 2021

I en nylig kendelse har Konkurrenceankenævnet vurderet, at FK Distribution ved at benytte koblingssalg har misbrugt sin position inden for distribution af adresseløse forsendelser i Danmark. Kendelsen berører blandt andet spørgsmål om, hvordan markedsafgrænsning skal foretages i sager vedrørende digitale platforme.

Konkurrenceankenævnet har afsagt en nylig kendelse om, at FK Distribution har misbrugt sin dominerende stilling inden for distribution af adresseløse forsendelser i Danmark. Det er foregået ved, at FK Distribution har betinget distribution af adresseløse forsendelser med, at kunden også købte visning af sine tilbudsaviser på FK Distributions digitale platforme.

Konkurrenceankenævnet fandt, at dette vilkår om koblingssalg var egnet til at begrænse konkurrencen over for alternative digitale platforme for tilbudsaviser. Kendelsen kommer bl.a. ind på det relevante spørgsmål om, hvordan markedsafgrænsning skal foretages i sager vedrørende digitale platforme.

Managing partner, Martin André Dittmer, og advokatfuldmægtig, Frederik Jakobsen, gennemgår kendelsen i et indlæg til International Law Office.

Hele indlægget “CAT upholds decision on tying in postal sector” kan læses her.

Tilmeld dig vores nyheder

Tilmeld dig Gorrissen Federspiels nyhedsservice og få faglige nyheder og invitationer til arrangementer direkte i din indbakke.

Tak for din tilmelding

Du er allerede tilmeldt