Søg Close search

HjemESMA udsender anbefalinger vedrørende COVID-19, oplysningsforpligtelser og finansielle forventninger

ESMA udsender anbefalinger vedrørende COVID-19, oplysningsforpligtelser og finansielle forventninger

12. marts 2020

ESMA har offentliggjort en kort anbefaling til børsnoterede virksomheder vedrørende håndtering af COVID-19 i forbindelse med oplysningsforpligtelserne og finansielle forventninger.

European Securities and Markets Authority (ESMA) har netop offentliggjort en anbefaling vedrørende håndtering af COVID-19 virus efter markedsmisbrugsforordningens regler[1] (MAR). Anbefalingen kan læses her.

ESMA anbefaler, at udstedere sikrer:

  • At der i henhold til gældende MAR-forpligtelser sker offentliggørelse af enhver relevant og væsentlig information vedrørende påvirkning af COVID-19 på virksomhedens grundlæggende forudsætninger, finansielle forecasts eller finansielle situation,
  • At der skabes gennemsigtighed i den finansielle rapportering, herunder så vidt muligt gennem kvalitativ og kvantitativ vurdering af påvirkningen på forretningen, den finansielle situation og økonomisk performance. Dette bør medtages i årsrapporten (hvis ikke allerede færdiggjort) eller i forbindelse med kvartals- og delårsrapporteringen,
  • At deres kontinuitetsplanlægning og beredskab er klar.

Kapitalforvaltere bør tillige sikre risikostyring og reagere i overensstemmelse hermed.

Virksomheder vil i større eller mindre grad allerede være – eller på anden vis blive – påvirket af COVID-19 virus og den makroøkonomiske ustabilitet. Det er derfor særlig vigtigt, at børsnoterede virksomheder løbende forholder sig til påvirkningen af deres tidligere udmeldte finansielle forecasts, herunder vurderer om der er behov for justeringer.

En række af de større, børsnoterede virksomheder har medtaget en kort beskrivelse af COVID-19 i deres selskabsmedelelse ved udsendelse af årsrapporten 2019 og finansielle forecasts. Størstedelen af disse er en generel bemærkning omkring usikkerheden forbundet med COVID-19 virusens påvirkning fremadrettet. Under hensyntagen til tidligere kommunikerede oplysninger vil virksomhederne være forpligtede til at forholde sig til påvirkningen af COVID-19 og offentliggøre relevante justeringer.

Gorrissen Federspiel følger udviklingen og opdaterer løbende om nye tiltag på området.

 


 

[1] Europaparlamentets og Rådets forordning nr. 2014/596 om markedsmisbrug

Du kan holde dig opdateret om nyheder relateret til COVID-19 via vores nyhedsservice
Tilmeld dig her

Tilmeld dig vores nyheder

Tilmeld dig Gorrissen Federspiels nyhedsservice og få faglige nyheder og invitationer til arrangementer direkte i din indbakke.

Tak for din tilmelding

Du er allerede tilmeldt