Søg Close search

HjemBekendtgørelse om afholdelse af fuldstændig elektroniske generalforsamlinger i 2021

Bekendtgørelse om afholdelse af fuldstændig elektroniske generalforsamlinger i 2021

6. januar 2021

Erhvervsministeren blev i december 2020 bemyndiget til at forlænge muligheden for, at selskaber og visse øvrige virksomhedstyper kan afholde fuldstændig elektroniske generalforsamlinger uden vedtægtsbestemmelse herom. Forlængelsen er nu gennemført ved bekendtgørelse. Selskaber og visse øvrige virksomhedstyper kan derfor afholde fuldstændig elektroniske generalforsamlinger også i 2021.

Forsamlingsforbuddene, der som følge af COVID-19 fortsat er gældende, har medført et behov for fleksibilitet i relation til afvikling af generalforsamlinger i 2021.

Erhvervsministeren har ved bekendtgørelse nr. 2240 gjort det muligt for selskaber og visse øvrige virksomhedstyper, at afholde fuldstændig elektronisk generalforsamling indtil 31. december 2021 – uden særskilt generalforsamlingsbeslutning eller vedtægtsbestemmelse herom. Det vil også være muligt at afholde delvis elektronisk generalforsamling, uanset om vedtægterne måtte indeholde bestemmelser om fysisk generalforsamling.

Beslutningen om afholdelse af elektronisk generalforsamling træffes af bestyrelsen. Ifølge lovforslaget var det en betingelse, at fysisk afholdelse måtte anses for umuligt eller uforholdsmæssigt vanskeligt som konsekvens af COVID-19. Denne betingelse er imidlertid ikke medtaget i bekendtgørelsen.

Bekendtgørelsen giver selskaberne og visse øvrige virksomhedstyper længere tid til at overveje inkorporering af en fremtidsholdbar løsning, f.eks. gennem optagelse af en bemyndigelse til at afholde fuldstændig elektronisk generalforsamling i vedtægterne. Se mere herom i vores nyhedsbrev af 16. december 2020.

Læs bekendtgørelsen her.

For yderligere information om lovforslaget henvises til vores nyhedsbreve af 16. november 2020 og  18. december 2020.

Tilmeld dig vores nyheder

Tilmeld dig Gorrissen Federspiels nyhedsservice og få faglige nyheder og invitationer til arrangementer direkte i din indbakke.

Tak for din tilmelding

Du er allerede tilmeldt