Søg Close search

HjemAnaergia underskriver aftale med European Energy

Anaergia underskriver aftale med European Energy

Anaergia underskriver aftale med European Energy om levering af CO2 til produktion af e-metanolbrændstof til containerskibe
31. august 2022

Anaergia underskriver aftale med European Energy om levering af CO2 til produktion af e-metanolbrændstof til containerskibe

Anaergia skal gennem sit danske datterselskab, ENVO Biogas Tønder A/S, levere op til 60.000 tons CO2 om året over en periode på 10 år fra produktionen af biogas i Tønder til European Energy. Gorrissen Federspiel har bistået canadiske Anaergia Group med at udarbejde og forhandle aftalen om levering af flydende CO2. Med den CO2, som Anaergia leverer, vil European Energy producere grøn e-metanol via Power-to-X-faciliteter til at drive de containerskibe, som A.P. Møller Mærsk er ved at få bygget.

Aftalen er betydningsfuld, fordi den er en af de første – hvis ikke den første – aftale om levering af flydende CO2 i Danmark, og fordi den er et eksempel på Carbon Capture and Utilization i form af affaldsgas (CO2) fra biogasproduktion, der bliver til et nyttigt biobrændsel.

Teamet fra Gorrissen Federspiel bestod af Christoffer Fode og Claus Jespersen med stærk assistance fra Henrik Søgaard-Nielsen.

Find mere information her

Tilmeld dig vores nyheder

Tilmeld dig Gorrissen Federspiels nyhedsservice og få faglige nyheder og invitationer til arrangementer direkte i din indbakke.

Tak for din tilmelding

Du er allerede tilmeldt