Søg Close search

Øget forståelse for branchens kommercielle virkelighed

Johan Casper Hennings, advokat i specialegruppen Shipping / Offshore / Transportation, var i 2019 udstationeret hos rederiet Hafnia i Singapore.

Rederiet Hafnia gennemførte i slutningen af 2018 en kompleks fusion med BW-gruppen bistået af Gorrissen Federspiel. Efter fusionen var næste skridt at forberede en private placement og en børsnotering af selskabets aktier i Norge, og der var derfor brug for en shippingadvokat med seniorerfaring og forståelse af et moderne rederi samt forudsætninger for at forstå og beskrive virksomhedens processer og opbygning.

Valget faldt på Johan Casper Hennings, advokat i specialegruppen for Shipping / Offshore / Transportation.

”Jeg kendte Hafnia fra en række tidligere sager, så jeg blev hevet til side en mandag formiddag, og onsdag aften sad jeg i flyveren på vej mod Singapore. Det var bare et spørgsmål om at ”hit the ground running” og så knokle på i højt tempo fra dag ét, hvilket vi jo er vant til ”hjemmefra” Axeltorv,” siger han.

Johans kæreste var højgravid med parrets andet barn, da han blev tilbudt at rejse til Singapore, hvilket man fandt en god løsning på.

”Vi aftalte, at jeg efter to måneder i Singapore rejste retur til Danmark, var med til fødslen og i mellemtiden arbejdede fra Hafnias kontor i Hellerup.” Efter en vel overstået fødsel rejste hele familien sammen tilbage til Singapore.

Arbejdet som inhouse-advokat i en af verdens førende shippingvirksomheder har givet ham en højere grad af specialisering i en branche, der er i konstant udvikling på grund af den hastigt voksende regulering.

”Som inhouse-advokat følger du processerne fra start til slut og er både med til de indledende møder og selve eksekveringen, hvilket har øget min forståelse for branchens kommercielle virkelighed. Og så har det været spændende at instruere udenlandske advokater og se, hvordan de griber problemstillingerne an,” siger han.

Tilmeld dig vores nyheder

Tilmeld dig Gorrissen Federspiels nyhedsservice og få faglige nyheder og invitationer til arrangementer direkte i din indbakke.

Tak for din tilmelding

Du er allerede tilmeldt