Søg Close search

Udstationering i New York samtidig med at arbejde på Twitter-sagen mod Elon Musk

Hvorfor valgte du at blive udstationeret hos Wachtell, Lipton, Rosen & Katz i New York?

“Gorrissen Federspiel har et stort, internationalt netværk, men det skal da ikke være en hemmelighed, at en udstationering hos WLRK stod højt på min ønskeliste. For en juranørd som mig var det en helt unik mulighed for at få lov til at kigge ind i WLRK’s maskinrum og se, hvordan de gør hos ét af verdens mest velrenommerede advokatkontorer. Og så gjorde det selvfølgelig ikke noget, at kontoret ligger i New York, som er en fed by.”

Hvad var dit personlige og faglige mål med udstationeringen?

“Til sommer har jeg været i Gorrissen Federspiel i ni år. Det var rigtig sundt med et miljøskifte, en mulighed for at viske tavlen ren og kaste mig selv ud på dybt vand. Det var enormt bekræftende at rejse om på den anden side af jorden og erfare, at grunduddannelsen hos Gorrissen Federspiel har klædt mig godt på og gjort mig i stand til at bidrage på lige fod med mine amerikanske kollegaer. Vi kan sagtens være med – også når niveauet bliver meget højt. Det har rent personligt givet mig et kæmpe skub.”

Hvilke sager har du været tilknyttet?

“Jeg arbejdede blandt andet på Twittersagen mod Elon Musk. Det er sjovt, for jeg kan huske, at jeg sad hjemme i København og læste i nyhederne, at han havde købt Twitter,
og et par måneder senere arbejdede jeg på sagen i New York. WLRK repræsenterede Twitter i sagen, der kort sagt gik ud på at forpligte Elon Musk til at gennemføre købet til
den aftalte pris. Det var en fast track-retssag, og jeg var derfor så heldig, at jeg fik lov at være med på sagen nærmest fra begyndelsen, og til købet blev gennemført. Jeg var både en del af discovery- og deposition-sporet og fik også mulighed for at skrive et par processuelle indlæg. Særligt de to første spor var enormt spændende fra et dansk perspektiv, da vi ikke har et discovery- eller deposition-system i dansk ret. Jeg brugte en del tid i San Fransisco, hvor jeg var med til at forberede ledelsesmedlemmer på deres depositions. Det var kæmpestort, sjovt og også lidt angstprovokerende at lave vidneforberedelse med dele af Twitters ledelse. Jeg har lavet meget vidneforberedelse i Gorrissen Federspiel, men det her var alligevel anderledes. Det gik supergodt, og jeg blev som sagt bare bekræftet i, at selvom man ikke kender retssystemet i et andet land, kan
man stadig godt udfylde en rolle på et team og levere et vigtigt stykke arbejde.”

Hvad betyder det for dig, at Gorrissen Federspiel understøtter din internationale erfaring?

“Vores internationale netværk er noget, vi vægter meget højt hos Gorrissen Federspiel. Min udstationering hos WLRK gav mig mulighed for at bidrage til og videreudvikle det netværk, og jeg har opbygget personlige relationer både til mine amerikanske kollegaer, men også til andre, internationale visiting attorneys under mit ophold. For nyligt var jeg på jagt efter en amerikansk ekspert i forbindelse med en af vores store retssager, og der ringede jeg til en fra WLRK, som kunne hjælpe mig videre. Jeg håber at kunne gengælde tjenesten en dag, når mine internationale kollegaer har behov for et nordisk eller europæisk perspektiv.”

Hvordan var det at bo i New York?

“Det var fantastisk. Vi boede midt på Manhattan på 6th Avenue, samme gade som WLRK ligger på. Vi jokede med, at jeg kunne leve hele mit liv på 6th Avenue – arbejde, bo, træne, købe ind og så videre. Det tog mig 22 minutter at gå på arbejde i New York, præcis ligesom det gør i København, men alligevel var der bare en verden til forskel. At gå der sammen med alle new yorkerne, som også var på vej på arbejde om morgenen, var helt specielt og enestående at være en del af. Jeg rejste derover sammen med min mand, og selvom vi har rejst meget sammen, var det en stor oplevelse at etablere en fælles hverdag i et fremmed land. Min mand skriver meget i sin fritid og deltog i en del skrivekurser både i New York og Portland, så det har også været en stor oplevelse for ham.”

Hvad er dit bedste råd til kolleger, der overvejer en udstationering i udlandet?

“Gør det. Det er en helt fantastisk oplevelse. Man kommer hele følelsesspektret igennem på en udstationering, og jeg er vokset enormt meget – både fagligt og personligt. Jeg har fået meget mere ud af det, end jeg overhovedet kunne have forestillet mig. Man skal i hvert fald ikke lade frygten for, om man nu også kan bidrage i et ukendt marked, holde en tilbage, for det kan man. Og så skal man huske, at det man ikke har i hovedet, det må man have i benene. Det kan godt være, at man ikke kender alle sammenhænge, når man lander et nyt sted, men hvis man er villig til at arbejde hårdt, skal man nok komme i mål.”

Tilmeld dig vores nyheder

Tilmeld dig Gorrissen Federspiels nyhedsservice og få faglige nyheder og invitationer til arrangementer direkte i din indbakke.

Tak for din tilmelding

Du er allerede tilmeldt