Søg Close search

Udstationering i Milano hos Nunziante Magrone

Hvorfor valgte du at blive udstationeret hos Nunziante Magrone i Milano?

“Jeg ville gerne prøve noget andet end de mere traditionelle udstationeringsdestinationer. Min kæreste er halvt italiener, og vi har haft et fælles ønske om at bo i Italien, så landet var oplagt. Derudover har Gorrissen Federspiel en god relation til Nunziante Magrone.”

Hvad er dit personlige og faglige mål med udstationeringen?

“Jeg vil først og fremmest gerne styrke min internationale profil, og dernæst synes jeg, det kunne være interessant at opleve, hvordan det er at arbejde i et andet retssystem. I Danmark har vi – i forhold til Italien – et lidt mere tillidsbaseret samfund, hvilket også afspejles i vores juridiske retssystem. I Italien er der flere formaliteter i den juridiske proces, der afspejler den forskel. Eksempelvis når man indgår aftaler. Det har været spændende at få et andet perspektiv i forhold til det, jeg selv kommer fra, og man finder ud af, at der er langt flere ligheder end forskelle.”

Hvilke sager og klienter har du været tilknyttet?

“Jeg arbejder med erhvervsrådgivning i sager, hvor der er et internationalt aspekt. Blandt andet fungerer jeg som bindeleddet mellem danske klienter og mine italienske kollegaer. Det er en lidt anden rolle, end jeg er vant til, fordi min rolle dermed primært bliver klientorienteret og formidlende, hvor mit fokus i Danmark i højere grad er fokuseret på juridiske problemstillinger. Det lærer jeg meget af.”

Hvordan adskiller Nunziante Magrone sig fra Gorrissen Federspiel som arbejdsplads?

“I Italien er der et tydeligt hierarki. For eksempel lagde jeg hurtigt mærke til, at chefen tiltales avvocato, altså med titlen. Ligesom man gjorde for mange år siden i Danmark. Jeg er nok mere en fortaler for det flade hierarki, men omvendt har det givet mig en større forståelse for, hvordan man ser autoriteter mange steder i udlandet. Det er noget, jeg kan bruge, når jeg som dansker skal arbejde sammen med internationale relationer.”

Hvad betyder det for dig, at Gorrissen Federspiel understøtter din internationale erfaring?

“Det sætter jeg stor pris på. For mig er Gorrissen Federspiels fokus på det internationale ikke bare noget, man siger man vil, men noget man gør. Min oplevelse er, at det er op til mig at finde ud af, hvad jeg vil, og så er der et fælles fokus på, hvordan vi realiserer de ambitioner.”

Hvad er dit bedste råd til kolleger, der overvejer en udstationering i udlandet?

“Det er klart det nemmeste at blive i Danmark, og det er præcis derfor, man skal tage ud. Der vil være ting, der er nye, man skal kunne begå sig på et andet sprog og så videre. Men det er det hele værd. Man får et internationalt netværk, og man udvikler sine juridiske kompetencer. En klar anbefaling.”

Tilmeld dig vores nyheder

Tilmeld dig Gorrissen Federspiels nyhedsservice og få faglige nyheder og invitationer til arrangementer direkte i din indbakke.

Tak for din tilmelding

Du er allerede tilmeldt