Søg Close search

Postkort fra L.A.

I august tog kæresteparret Marianne Niviaq Thomsen og Nikolaj Erichsen til Los Angeles for at læse en LL.M. på UCLA.

Til daglig har de begge deres gang på kontoret i Aarhus, men i august 2021 vinkede advokat Marianne Niviaq Thomsen og advokat Nikolaj Erichsen farvel til Prismet for at tage til Los Angeles i et år. Her er de nu i gang med at læse en LL.M. på UCLA. ”Generelt er det vores opfattelse, at et udenlandsophold giver en helt unik mulighed for at udvikle sig, både på det personlige og faglige plan,” siger Marianne Niviaq Thomsen, der under studietiden var på udveksling til China University of Political Science and Law, Beijing, mens Nikolaj Erichsen læste et semester på Stockholms Universitet. Begge havde derfor et ønske om igen at komme til udlandet. ”Forventningen til opholdet er naturligvis at blive styrket fagligt men også at opnå en værdifuld kulturel indsigt i et land, som på alle måder har stor international indflydelse. Samtidig får man etableret et større internationalt netværk, der utvivlsomt vil være af stor værdi for fremtiden,” siger Nikolaj Erichsen.

 

Skræddersyet undervisning

I Gorrissen Federspiel er han tilknyttet specialeområdet for IP & Digital Business. Han har derfor på UCLA haft sit fokus på IP-retlige fag som ”Design Law”, ”Entertainment Law” og ”Intellectual Property Law”. Marianne Niviaq Thomsen, der til daglig arbejder med rekonstruktion og insolvens, har valgt fag med fokus på regnskab og finansiel analyse som ”Accounting for Lawyers”, ”Financial Analysis” og ”Accounting and Financial Skills for Lawyers”. ”UCLA har en tværfaglig tilgang til juridiske studier, hvor man som studerende kan skræddersy sit eget LL.M.-program ud fra universitetets særdeles brede vifte af fag,” forklarer hun.

Store oplevelser og kulturelt indblik

En del af oplevelsen med udlandsopholdet er ikke kun udvikling på det faglige plan men også på det personlige og samtidig komme tæt på en helt anden kultur. ”Vi møder dagligt studerende, der kommer fra en helt anden baggrund end os. Det giver os en helt unik mulighed for at få et kulturelt indblik, som ellers ville være svært at opnå, ligesom vi får diskuteret juridiske problemstillinger ud fra et bredere og mere internationalt perspektiv,” siger Nikolaj Erichsen. Selvom der er en del forberedelse i forbindelse med undervisning, løbende afleveringer af opgaver samt eksaminer, der skal læses op til og bestås, er der også tid til at opleve Californien. ”En af de helt store fordele ved at bo her – udover vejret – er netop alle de muligheder og oplevelser, som området har at tilbyde, og som omfatter alt fra smukke naturoplevelser til festlige sportsbegivenheder,” lyder det samstemmende fra L.A.

Tilmeld dig vores nyheder

Tilmeld dig Gorrissen Federspiels nyhedsservice og få faglige nyheder og invitationer til arrangementer direkte i din indbakke.

Tak for din tilmelding

Du er allerede tilmeldt