Søg Close search

På skolebænken i Firenze

Hvorfor har du valgt at tage en LL.M.?

“Siden jeg begyndte på jurastudiet, har jeg drømt om at læse en LL.M. De drømme blev kun forstærket, da jeg var på udveksling i Brisbane i Australien som en del af min kandidatuddannelse. Derudover er timingen god. Jeg har efterhånden arbejdet en del år med juraen i praksis. Nu vil jeg gerne dykke ned i bøgerne igen og se teorien med nye øjne.”

Hvorfor valgte du Det Europæiske Universitetsinstitut (EUI) i Firenze?

“Jeg valgte EUI, fordi de har et unikt, internationalt forskermiljø, hvor der er fokus på juridisk research. Jeg søgte ind med et specifikt researchprojekt indenfor konkurrenceret, som jeg skal udarbejde, mens jeg er her. Min vejleder er en professor med speciale i konkurrenceret. Han var også en af årsagerne til, at jeg søgte herned. Han er meget dygtig og har omkring 15 studerende, som skriver indenfor feltet. Derfor er der rig mulighed for at spare med andre, som også har en stor interesse for konkurrenceret. Derudover er vi et sammensat felt af studerende og professorer fra mange nationaliteter, hvilket betyder, at der ikke er én bestemt form for tænkning, der dominerer undervisningen. Vi kommer fra vidt forskellige baggrunde og juridiske systemer. Det giver nogle gode diskussioner.”

Hvad forventer du af opholdet – fagligt og personligt?


“Fagligt vil jeg gerne have et bredere og mere internationalt perspektiv på mit speciale. Personligt er det en drøm at få lov til at bo i Italien og få mulighed for at lære italiensk. Italienerne er af natur virkelig venlige mennesker, og en by som Firenze er utrolig smuk. Den beskrives ofte som kunstens skatkammer, og det er ikke uden grund.”

Hvad slår dig som anderledes i forhold til den danske undervisningstradition?

“Hernede har man ikke traditionelle fag såsom konkurrenceret eller markedsføringsret. Det er i højere grad metodefag, der skal understøtte ens skriveproces. Det er en spændende og helt anden måde at beskæftige sig med jura på.”

Hvad betyder det for dig, at Gorrissen Federspiel understøtter din internationale uddannelse?

“Det betyder utrolig meget. Siden jeg begyndte som advokatfuldmægtig har partnerne i min gruppe vidst, at jeg ønskede at læse en LL.M., og vi har løbende talt om timingen. På den måde har de været medvirkende til, at det er blevet til noget. Nogle gange kommer livet i vejen for ens drømme og målsætninger, fordi der går hamsterhjul i det hele. Men Gorrissen Federspiel har meget aktivt tjekket ind og gjort deres til, at jeg realiserer mine ambitioner.”

 

Tilmeld dig vores nyheder

Tilmeld dig Gorrissen Federspiels nyhedsservice og få faglige nyheder og invitationer til arrangementer direkte i din indbakke.

Tak for din tilmelding

Du er allerede tilmeldt