Søg Close search

Corporate Counsel Academy

23. november 2022 Aarhus

Program

Kl. 09.00 – 09.05

Velkomst af Søren Stæhr

Kl. 09.05 – 10.20

Oplæg af Christian Halskov Sauer & Mikkel Kring – En hidtil uset energikrise – Corporate PPAs og indgreb fra Kommissionen 

Grundet energikrisen og dermed et særdeles volatilt elmarked har stort set alle større danske virksomheder de seneste måneder haft et øget fokus på forbrug og indkøb af el. Mange ofte med en strategi om at afdække elforbruget gennem aftaler med producenter af vedvarende energi.

Mikkel Kring, som er partner i Our New Energy A/S, en førende uafhængig PPA-rådgiver, perspektiverer på konsekvenserne af Kommissionens indgreb på elmarkedet benævnt “Emergency Market Intervention” og giver et bud på, hvordan man som virksomhed skal agere i det nuværende energimarked.

Partner Christian Halskov Sauer deler erfaringer og introducerer strukturer til Corporate Power Purchase Agreements, hvor virksomheder indkøber el produceret direkte af vedvarende energianlæg som vindmøller og solcelleparker til at dække hele eller dele af virksomhedens elforbrug.

Kl. 10.20 – 11.05

Oplæg af Camilla C. Collet omhandlende sanktioner mod Rusland

Siden Ruslands invasion af Ukraine har de vestlige lande ad flere omgange indført vidtrækkende sanktioner rettet mod Rusland. Partner Camilla C. Collet gennemgår status og omfang for de vigtigste forbud, som danske virksomheder skal være opmærksomme på. Desuden giver vi input til, hvordan man som dansk virksomhed kan sikre compliance og hvilke ”red flags”, der kræver særlig opmærksomhed.

Kl. 11.05 – 11.25

Pause

Kl. 11.25 – 12.25

Oplæg af Henrik Thyregod – en førstehåndsberetning fra sommerens mediebegivenhed – SAS-konflikten

Henrik Thyregod, som er formand for Metal Luftfart, vil fortælle om baggrunden for SAS-konflikten, herunder betydningen af SAS’ overenskomster med den konkurrerende fagforening, FPU, og SAS-piloternes indmelding i Metal i januar 2022, samt ikke mindst om de forgæves forhandlinger med SAS, der førte til konflikten og selve konflikten, rollerne, spillet, mediedækningen, løsningen og perspektiverne af løsningen.

Kl. 12.25 – 13.15

Frokostpause

Kl. 13:15 – 14:15

Oplæg af Jakob Plesner Mathiasen og Therkel Sand Therkelsen om Metaverse og NFT

Selvom Metaverset endnu ikke er blevet et mainstreamfænomen, som har forandret vores digitale vaner, tyder meget på, at det kommer til at ske i løbet af de kommende år. Lige nu investerer globale techgiganter som Meta, Microsoft, Google og Apple milliarder af dollars i udviklingen af Metaverset, og aktører i underholdningsindustrierne begynder at geare sig til den nye virkelighed.

Men hvad er Metaverset mere præcist? Hvordan kan man arbejde med NFT’er? Og hvilke juridiske muligheder og faldgruber er der? Managing Counsel Jakob Plesner Mathiasen giver sine bud på svarene.

Kl. 14.15 – 14.35

Pause

Kl. 14.35 – 15.25

Oplæg af Christina Rahbek om ESG sustainability

ESG og bæredygtighedsdagsordenen fylder stadig meget, ikke mindst med et stadigt fokus fra EU-Kommissionen på ny lovgivning. Blandt de mest markante initiativer er EU-Kommissionens forslag til det såkaldte Corporate Sustainability Due Diligence Directive, som vil indføre en pligt til at udføre due diligence i supply chains – med tilhørende både civilretligt og offentligretligt ansvar. Managing Counsel Christina Rahbek fortæller om trends og tendenser på tværs af de største danske selskaber med særligt fokus på forankringen af ESG i de øverste ledelseslag.

Kl. 15.25 – 15.30

Afrunding af Søren Stæhr

Tilmeld dig vores nyheder

Tilmeld dig Gorrissen Federspiels nyhedsservice og få faglige nyheder og invitationer til arrangementer direkte i din indbakke.

Tak for din tilmelding

Du er allerede tilmeldt