Søg Close search

Rejselegat til semester
i Vancouver

For stud.jur. Simon Nordvig har det, siden han startede på jurastudiet, været en drøm at tage et semester i udlandet. Med Gorrissen Federspiels rejselegat i ryggen er han taget på udveksling til Vancouver for at læse et halvt år på University of British Columbia.

Med udsigt over Stillehavet og med bjergene som baghave er det noget af en kulisse, 26-årige Simon Nordvig har fået. Som stud.jur. hos Gorrissen Federspiel modtog han firmaets rejselegat, der i august 2021 blev vekslet til et semester på jurastudiet på University of British Columbia, Vancouver, Canada. For Simon Nordvig har det længe været et ønske at tage et halvt år som udvekslingsstuderende. Opholdet, der var blevet udskudt flere gange over de sidste to år på grund af indrejserestriktioner, blev i sensommeren endelig en realitet. ”Det har været en drøm lige siden, jeg startede på jurastudiet. Jeg synes faktisk, det er et lille mirakel, at jeg kom afsted, og så endda på det universitet, jeg hele tiden har haft som førsteprioritet,” siger Simon Nordvig, der har udskudt sit studie med et halvt år for at få det til at falde i hak.

 

Blå himmel og bjerge

Vancouver var drømmedestinationen blandt andet på grund af sproget, fordi det har et universitet i verdensklasse, og fordi der er mulighed for store oplevelser. ”Det er en pulserende storby med fantastiske naturmuligheder udenom. Alene i denne uge har jeg to gange været ude og gå med snesko i bjergene, og der er en masse gode skisportssteder en times radius fra Vancouver,” siger han. Simon Nordvig har dog også hurtigt opdaget, hvorfor byen også er kendt under øgenavnet ”Raincouver”, da han er landet i det, han selv kalder for et ”exceptionelt vådt efterår”. ”Men når man sidder på universitetet, og der er blå himmel, og man kigger ud på Stillehavet og bjergene, er det ikke dårligt. Så kribler det for at komme ud og opleve det helt exceptionelt smukke og spændende land,” tilføjer han.

Gang i diskussionerne

Universitetet er der, hvor Simon Nordvig bruger det meste af sin tid. Undervisningen foregår i små klasser ned til ti personer og på et ”sindssygt højt fagligt niveau”. Her har han blandt andet fag i komparativ forfatningsret, menneskerettigheder, international kontraktret og obligationsret, og klasserne bliver ledet af den førende professor på området. ”Man sidder med eksperten, og det stiller rimelig høje krav til, at man får læst op på alt – og endnu højere krav, når man er udvekslingsstudent, for det er ikke altid nemt at diskutere på et højt fagligt niveau, når man er på udebane også sprogligt,” siger Simon Nordvig, der også har måttet vænne sig til, at undervisningen er mere diskussionsbåret. ”De fleste andre jurastuderende her har læst en bachelor i et andet fag, inden de starter på jurastudiet. Mange har læst statskundskab, og det giver dem et godt grundlag for at forholde sig mere kritisk til alting. Meget undervisning handler derfor om, hvorfor tingene er, som de er, og hvordan de mere hensigtsmæssigt burde være,” siger han og tilføjer, at på Københavns Universitet lærer man i højere grad jura som et håndværk, hvor undervisningen er baseret på konkrete cases og problemstillinger. ”Jeg har stadig til gode at lave min første case herovre, for her bygger al undervisning på teoretiske diskussioner,” forklarer han.

Nemt at få nye venner

På jurastudiet er der én anden dansker foruden Simon Nordvig, men hele universitet er præget af udvekslingsstuderende fra hele verden. Alene der, hvor han bor på campus, i en lille enklave med rækkehuse, er der omkring 200 studerende fra udlandet, estimerer han. Derfor har det heller ikke været svært hurtigt at få en ny omgangskreds. ”Alle er afsted med samme formål, og det er at have et fantastisk udvekslingsophold, få etableret sig godt og have det dejligt sammen med andre. En ny by og et nyt land er naturligvis sjovere at opleve og udforske sammen med andre, og det har heldigvis været meget nemt at skabe den slags gode oplevelser og få nye, gode venner” siger han.

Vil gerne afsted igen

Selvom Simon Nordvig endnu er udvekslingsstudent i Canada, så drømmer han allerede om det næste udlandseventyr. ”Jeg vil super gerne til udlandet senere i min karriere, for jeg har oplevet, at det er nemt at etablere sig, og det er en fantastisk oplevelse. Og jeg ved, at der heldigvis også er mulighed hos Gorrissen Federspiel for at rejse ud,” siger han. Simon Nordvig afslutter sit udvekslingsophold i Canada medio januar, og begynder som advokatfuldmægtig hos Gorrissen Federspiel den 1. februar 2022.

Tilmeld dig vores nyheder

Tilmeld dig Gorrissen Federspiels nyhedsservice og få faglige nyheder og invitationer til arrangementer direkte i din indbakke.

Tak for din tilmelding

Du er allerede tilmeldt