Søg Close search

HjemHjemKarriereStud.jur.

Bliv klogere på arbejdet som stud.jur.

Et studiejob med fokus på din udvikling

Dine år som studerende spiller en stor rolle for din fremtid – både personligt og fagligt. Hos Gorrissen Federspiel får du mulighed for at kickstarte din karriere og afklare nogle af dine fremtidsdrømme. Du får desuden tilknyttet en lods, der hjælper dig med at balancere studie og arbejdsliv.

Vores stud.jur.er er jurastuderende, der enten er i slutningen af deres bachelor eller i gang med kandidatstudiet og har lyst til at prøve kræfter med hverdagen på et stort advokatkontor.

Som stud.jur. er du tilknyttet tre specialegrupper, hvor du arbejder tæt sammen med både fuldmægtige, advokater og andre stud.jur.er. Du bliver en vigtig del af hverdagen på kontoret og vil være tilknyttet et team og arbejde selvstændigt. Dit arbejde består primært af notatskrivning, udarbejdelse af responsa, domssøgning, juridiske undersøgelser af specifikke problemstillinger og andre lignende opgaver. Efterhånden som dine kompetencer og evner udvikler sig, vil du få mere krævende opgaver og større ansvar.

På det sidste år af dit kandidatstudie får du får mulighed for at snuse lidt til livet som advokatfuldmægtig med flere udfordrende opgaver. Langt de fleste af vores stud.jur.er søger videre som advokatfuldmægtige hos os, når deres studie er afsluttet og fortsætter således deres udvikling i Gorrissen Federspiel.

 

Kort om arbejdet som stud.jur.

  • Du arbejder 10 timer om ugen, hvis du er tilknyttet vores kontor i Aarhus og 16 timer om ugen i København.
  • Du får løbende sparring og feedback, der hjælper dig med at udvikle dine kompetencer.
  • Du får tilknyttet en lods, der hjælper dig med at balancere studie og arbejde.
  • Du arbejder tæt sammen med andre stud.jur.er.
  • Mulighed for specialeordning med op til 2 måneders fri med løn i specialeperioden.
  • Mulighed for at søge udvekslingslegat på 30.000 kr.

Yakub Alperen Yildiz, stud.jur, Digital Business

”Jeg lærer noget nyt hver dag, og ingen dage ser ens ud”. Som stud.jur. blev Yakub udstationeret hos en klient i et par måneder. Det har givet ham et helt unikt indblik i brugen af jura i praksis.

 

yay-2

Til daglig er jeg tilknyttet gruppen Digital Business, og tidligere har jeg været projektstudent i Corporate/M&A, hvor jeg primært hjalp med datarumsopgaver. Som stud.jur. varierer min hverdag mellem faste opgaver og ad hoc-opgaver, og det er noget af det, jeg nyder allermest ved at arbejde hos Gorrissen Federspiel. Jeg lærer noget nyt hver dag, og ingen dage er ens.

En af mine faste opgaver er udarbejdelse af et nyhedsbrev om IT-retlige og databeskyttelsesretlige emner. Samtidig hjælper jeg med at lave databehandleraftaler og juridiske undersøgelsesopgaver, der kræver domssøgning og granskning af juridisk litteratur. Jeg står også for at afholde vidensfrokost én gang om måneden for specialegruppen. Her sættes der fokus på aktuelle nyheder, der kan være relevante for juristernes videre arbejde og rådgivning inden for databeskyttelsesretten.

I september 2021 fik jeg en unik mulighed for at blive udstationeret til Magasin du Nords juridiske afdeling. Det var en vild oplevelse som studerende. Udstationeringen bød på forskellige spændende juridiske problemstillinger primært inden for databeskyttelsesretten, og det gav mig en bedre forståelse af, hvordan juraen anvendes i private virksomheder. Det bedste ved udstationeringen var mødet med virkeligheden. Jeg kunne tydeligt se, hvordan rådgivningen fra Gorrissen Federspiel inden for databeskyttelsesretten blev brugt i praksis.

Hverdagen som stud.jur. hos Gorrissen Federspiel er spændende, og jeg får mulighed for at omsætte teori til praksis. Vi er ét stort hold af studenter med en stærk teamkultur og udfordrende arbejdsopgaver, og det sociale sammenhold gør hverdagen både lettere og sjovere.

Tilmeld dig vores nyheder

Tilmeld dig Gorrissen Federspiels nyhedsservice og få faglige nyheder og invitationer til arrangementer direkte i din indbakke.

Tak for din tilmelding

Du er allerede tilmeldt