Søg Close search

HjemHjemKarriereAdvokatfuldmægtig

Bliv klogere på arbejdet som advokatfuldmægtig

Som advokatfuldmægtig er din udvikling i fokus

Du arbejder og udvikler dig i et internationalt advokatfirma, der leverer enestående løsninger til ambitiøse virksomheder. Som advokatfuldmægtig bliver du en del af et team med erfarne og dygtige kolleger, der hjælper dig med at forløse dit potentiale.

Processen for at blive en god advokat begynder allerede i fuldmægtigtiden. Vi ønsker at sikre dig det bedst mulige grundlag for din udvikling og fremtidige specialisering. Du indgår i vores rokeringsordning, hvor du i løbet af din tid som advokatfuldmægtig bliver tilknyttet to forskellige specialegrupper. Rokeringen giver dig mulighed for at arbejde inden for forskellige fagområder og således finde ud af, hvilket område du har lyst til at arbejde inden for.

Du får desuden tilknyttet en lods, der fungerer som din mentor under hele uddannelsen. Din lods følger din udvikling, og sikrer at du får udfordrende opgaver og tager ansvar under din fuldmægtiguddannelse. Det er også din lods, der hjælper dig med at falde godt til både fagligt og personligt i din nye rolle som advokatfuldmægtig. Efter 18 måneder som advokatfuldmægtig får du tildelt en counsellor i stedet for en lods. Din counsellor hjælper dig i den afsluttende del af din fuldmægtigtid, så du bliver klar til rollen som advokat.

 

Som advokatfuldmægtig undervises du blandt andet i:

  • Juridisk engelsk
  • Udarbejdelse af responsa
  • Regnskabsforståelse
  • God advokatskik
  • Retssagsbehandling
  • Virksomhedsoverdragelse
  • Processpil

Rikke Vestergaard, advokatfuldmægtig, EU- og Konkurrenceret

”Man lærer rigtig meget af at håndtere samspillet mellem juraen og klientens kommercielle ønsker – både til forhandlingsmøder, og når man laver de endelige kontrakter”.

Portrait of employee RVE cropped

I 2018 startede jeg som stud.jur. hos Gorrissen Federspiel, og efter aflevering af mit speciale blev jeg advokatfuldmægtig i afdelingen Corporate/Mergers & Acquisitions, hvor jeg var de første to år. Her arbejdede jeg primært med virksomhedsoverdragelser, og man får virkelig afprøvet sine evner som projektleder. I M&A er der et særligt samspil mellem juraen og klientens kommercielle ønsker, og man lærer at håndtere disse i forhandlinger og de endelige kontrakter. Desuden havde jeg rig mulighed for klientkontakt, og jeg har deltaget i både forhandlingsmøder og de afgørende signing-/closing-møder – som i øvrigt ofte fejres med champagne.

Nu er jeg rokeret til afdelingen EU- og Konkurrenceret. Her skal jeg være indtil sommeren 2022, hvor jeg forventer at blive advokat.

Som advokatfuldmægtig hos Gorrissen Federspiel rokerer man typisk afdeling én gang i løbet af de tre års uddannelse. Efter jeg er startet i EU- & Konkurrenceret har jeg særligt haft fokus på de områder, der spiller sammen med M&A-vinklen. Det har givet mig mulighed for at bruge en stor del af den viden, jeg fik gennem mine første to år som fuldmægtig. Mine opgaver handler blandt andet om fusionskontrol og screening af alverdens lande. Ofte skal jeg således undersøge, om en given transaktion udløser anmeldelsespligt i et eller flere lande. Derudover er der også stor fokus på FDI-reglerne, som stadig er meget nye. Loven er ikke helt klar og giver anledning til mange spændende spørgsmål, som jeg kan få lov til at grave i.

Tilmeld dig vores nyheder

Tilmeld dig Gorrissen Federspiels nyhedsservice og få faglige nyheder og invitationer til arrangementer direkte i din indbakke.

Tak for din tilmelding

Du er allerede tilmeldt